W tegorocznej drugiej edycji konkursu „Weki z Pomorskiej Spiżarni" uczestnicy konkursu będą mogli zgłaszać swoje produkty w sześciu kategoriach konkursowych: produkty i przetwory mięsne oraz rybne, produkty mleczne, produkty pszczelarskie, przetwory owocowe, przetwory warzywne oraz oleje i octy. W załączeniu Regulamin Konkursu oraz formularz zgłoszeniowy.
Przygotowany produkt wraz z formularzem zgłoszeniowym należy przesłać na adres:
Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-810 Gdańsk, ul. Okopowa 21/27
z dopiskiem konkurs „Weki z Pomorskiej Spiżarni"
lub dostarczyć osobiście na adres:
Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-819 Gdańsk, ul. Augustyńskiego 2
II piętro pok. 218 lub 216
Termin nadsyłania zgłoszeń od 1 do 15 października 2021 r.
Szczegółowych informacji na temat konkursu udzielają pracownicy JR KSOW pod numerami telefonów: 58/ 32 68 949 oraz 338 i 753
Konkurs na najlepszy produkt lokalny "Weki z pomorskiej Spiżarni" finansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy technicznej PROW na lata 2014-2020.